RECYKLÁTOR - LUXUS NIE, DIZAJN ÁNO.

RECYKLÁTOR
Druhý ročník súťaže Urob si svojho Recyklátora je súčasťou európskej iniciatívy spoločnosti Coca-Cola s názvom Live Positively Week, ktorý je zameraný na podporu udržateľného rozvoja a aktívneho životného štýlu.

RECYKLÁTOR
Druhý ročník súťaže Urob si svojho Recyklátora je súčasťou európskej iniciatívy spoločnosti Coca-Cola s názvom Live Positively Week, ktorý je zameraný na podporu udržateľného rozvoja a aktívneho životného štýlu. Súťaž má upozorniť na význam recyklácie obalov, a to predovšetkým na ďalšie použitie recyklovaného PET materiálu, z ktorého sa okrem nových fliaš vyrábajú taktiež tričká, čiapky alebo cestovné tašky.
Spojením recyklácie a re-use vznikla idea súťaže, do ktorej sa môžu zapojiť skupiny žiakov základných škôl a základných umeleckých škôl na Slovensku so svojim originálnym Recyklátorom. Je čisto na fantázii súťažiacich, aké jedinečné recyklačné dielo vytvoria z recyklovaných PET fliaš. Tvorba akéhokoľvek Recyklátora by nemala byť príliš náročná ani pre menej zručných školákov - stačí si fľaše pozmeniť či roztlačiť podľa svojich potrieb a spojiť lepidlom alebo drôtikmi.
Tento ročník sme rozšírili po viacerých stránkach. Vekovú kategóriu súťažiacich sme doplnili o vysokoškolákov, ktorým sme dali „voľnejšie ruky" pri recyklovaných materiáloch a celú súťaž sme posunuli skôr na úroveň kreatívnej a dizajnovej súťaže.

Obrázok nie je k dispozícii